Alles in 1

Alles in 1

Een alles in 1 pakket is vaak goedkoper dan losse diensten bij verschillende providers. Bij een alles in 1 pakket heeft u zowel internet, digitale televisie als vaste telefonie voor een vaste maandprijs. Een van de voordelen hiervan is dat je één factuur krijgt voor alle diensten en er is ook één aanspreekpunt bij eventuele technische problemen.

Het kiezen van een alles in 1 pakket

Kiezen voor een bepaald alles in 1 pakket is niet gemakkelijk. Er zijn veel verschillende pakketten beschikbaar en het is afhankelijk van uw adres of u alle pakketten kunt kiezen. De kenmerken die tussen de alles in 1 pakketten het meest verschillen zijn de internetsnelheid en de maandelijkse kosten van het pakket. Als u veel gebruikmaakt van internet, dus veel downloadt, online films kijkt en online games speelt is een hoge downloadsnelheid van belang bij het kiezen van het pakket. Er zitten vaak ook nog (kleine) verschillen in het aanbod van (HD) televisiezenders. Verder worden alles in 1 pakketten via verschillende aansluitingen aangeboden, waar hierna verder op ingegaan wordt.

Alles in 1 vergelijken is erg belangrijk volgens Telefonievergelijker. Klik  hier  om telefonievergelijker.nl te bezoeken. Alles in 1 vergelijken kan volgens deze website tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Bij het kiezen van een alles in 1 pakket is het dus verstandig om te letten op de prijzen, internetsnelheden en televisiezenders die aangeboden worden. Vaak bieden providers ook nog (gratis) extra’s aan, zoals kortingen op het maandbedrag of welkomstcadeaus zoals een tijdelijk gratis extra zenderpakket of een gratis HD-ontvanger.

ADSL, kabel of glasvezel voor uw alles in 1 pakket

Alles in 1 pakketten worden aangeboden via ADSL, de kabel en via glasvezel. Deze verschillende aansluitingen brengen verschillende kenmerken met zich mee voor het pakket. Allereerst zijn niet alle aansluitingen overal beschikbaar. Zo is glasvezel in ongeveer 30% van Nederland beschikbaar. Hieronder worden kort de voor- en nadelen van de verschillende aansluitingen genoemd:

ADSL-
Voordelen:
Keuzevrijheid van aanbieder, bijna overal beschikbaar, goedkope abonnementen mogelijk
Nadelen: Signaal kan zwak zijn afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale, internetsnelheid kan afnemen door gelijktijdig gebruik interactieve tv, maximumsnelheid internet is 50 Mbps

Kabel-                
Voordelen:
Afstand tot wijkcentrale niet van invloed op signaal, geen snelheidsverlies door gelijktijdig gebruik van diensten, maximumsnelheid internet tot 200 Mbps
Nadelen: 1 Kabelaanbieder per gebied dus geen keuzevrijheid, tv-abonnement is verplicht in het pakket

Glasvezel-
Voordelen:
Keuzevrijheid van aanbieder, download- en uploadsnelheid gelijk, maximumsnelheid internet tot 500 Mbps
Nadelen: (Nog) niet overal beschikbaar in Nederland, vaak zonder gratis overstapservice


Een alles in 1 pakket – de voordelen

  • Vaak goedkoper dan losse diensten bij verschillende providers
  • Alle diensten in één factuur
  • Eén aanspreekpunt bij eventuele technische problemen
  • In de toekomst komen er 4-in-1 pakketten welke voor nog meer kortingen kunnen zorgen, een alles in 1 pakket + een mobiel abonnement bij dezelfde provider